De voordelen van betaalde promotie

//

Remco Tensen

Adverteerders bereiken nieuwe doelgroepen en consumenten zien nieuwe producten en diensten die ze nodig hebben. Dat is het belangrijkste voordeel van betaalde promotie voor adverteerders en concurrenten. Welke andere voordelen maken betaalde promotie de moeite waard? Tijd voor een stukje mindfulness.

De consument heeft het grootste voordeel: als twee bedrijven hetzelfde product aan hetzelfde publiek verkopen, is het voornamelijk aan de mensen zelf om te beslissen. Het optimaal targeten van de midden-structuur van de klantreis met een aantrekkelijke aanbieding op het juiste moment, is enorm belangrijk.

De manier waarop kan enorm verschillen

De middelen van een betaalde promotie variëren en worden samengesteld in een strategie. Hoe de tactieken binnen een strategie eruitzien, is afhankelijk van of de campagnes universeel zijn, of over een enkel campagnekanaal lopen, in een burst of aanhoudend, op steeds dezelfde locaties of telkens op nieuwe, op vaste tijden of op verschillende momenten.

Er zijn ‘echte’ advertenties, maar er zijn ook ‘native adverts’, zoals: advertorials. In het begin wordt er getest wat er het beste werkt. Dat kan handmatig, of met behulp van geavanceerde kunstmatige intelligentie die campagnes automatisch optimaliseren voor het meest relevante publiek.

Voordelen voor adverteerders:

 • Bewust maken
 • Bereiken
 • Invloed hebben
 • Top of Mind komen
 • Overtuiging
 • Activering

De kosten van een betaalde advertentie zijn afhankelijk van het doel, type en de concurrentie in de niche.

RETARGETING VERHOOGT RETENTIE

Binnen de uitvoer van een digitale promotiestrategie is retargeting beschikbaar en dat verhoogt de retentie. Retargeted-advertenties tonen zeer relevante advertenties, om prospects die interesse in je product of service hebben getoond, voortdurend te betrekken bij je product of dienst. Dat zijn leads die anders zouden zijn weggeglipt.

Voor het toepassen van een slimme retargeting moeten concurrenten goed in de gaten worden gehouden. Daarnaast moet je voor de start van de campagne, je product of dienst al voldoende hebben uitgebouwd.

Dat wil zeggen dat je moet investeren in een goede website en in uitgebreide informatie over je product of dienst, om zo optimaal resultaat te halen uit de retargeting. Het loont daarbij om voor de lancering van nieuwe producten of diensten, vooral de prioriteit te leggen bij het verzamelen van zoveel mogelijk echte recensies.

Voordelen van adverteren voor consumenten:

 • Bewust worden
 • Informatie krijgen
 • Herinneren
 • Vergelijkingen maken
 • Aanbiedingen krijgen
 • Iets waar behoefte aan is op het juiste moment direct aangeboden krijgen

HET VOORDEEL VAN BETAALDE ADVERTENTIES VOOR SEO

Het voordeel van betaalde advertenties voor SEO, is dat je al vroeg ziet wat werkt vanuit een CTA-standpunt, al bij de start van de SEO-strategie, kun je eenvoudig en direct verkeer naar je website trekken, zelfs nog voordat Google je pagina’s in de zoekresultatenpagina laat zien.

Met betaalde advertenties bereik je snel een specifiek publiek en kan je specifieke targeting bieden om je merk te verbeteren en meer gekwalificeerde leads te genereren.

Logo Heroes in Marketing definitief

Adres

Heroes in Marketing
Electronweg 3a
1627 LB, Hoorn

Telefoonnummer

(+31) 0228 528 445

Social Media