Intentie en adverteren: de basis verandert niet

//

Remco Tensen

Niet alle inhoud gaat over verkoop. Post-sales, pre-sales, gerelateerde inhoud: online koppelen we al deze inhoud aan elkaar. Maar het is onwaarschijnlijk dat een Top of Funnel of bewustwordings-pagina verkoopt. Het verkopen gebeurt pas na het klikken van de links die naar de volgende fase leiden, waar het verkopen daadwerkelijk begint.

Dus we houden overal rekening met de bezoekersintentie, (“welk doel heeft de bezoeker met een specifieke pagina?”), terwijl we ook gewoon onze merkherkenning verhogen.

Mensen doorlopen verschillende fases voordat zij besluiten om tot een aankoop over te gaan. Voor de uiteindelijke verkoop draait alles om de bodem van de funnel. Totdat je potentiële klant de momenten van bewustwording en oriëntatie heeft doorlopen, ligt zijn of haar intentie niet bij het maken van een aankoop. Toch is het belangrijk om al in die bewustwording en oriëntatiefases zichtbaar te zijn met je merk. Want de basisprincipes van klassieke marketing blijven onveranderd.

De 4 klassieke marketingprincipes:

  1. Boodschap
  2. Bereik
  3. Zichtbaarheid
  4. Herhaling

WAT DOEN ADVERTENTIES VOOR JOU?

Groei van verkeer: door je bereik te vergroten en in het zicht te blijven op alle relevante locaties en alle momenten tijdens de kopersreis, vermeerderen advertenties het aantal kansen waarop iemand zou kunnen besluiten om de interactie met je aan te gaan door naar je website te klikken.

Geloofwaardigheid: mensen associëren advertenties met grote bedrijfsbudgetten en zijn eerder bereid om te kopen van bedrijven die zij daarmee associëren.

Merkbekendheid: advertenties zijn een geweldige kans om de merkherinnering te verbeteren en de bekendheid met de missie, waarden en producten van je bedrijf te vergroten.

ADVERTEREN ZORGT VOOR CULTURELE RELEVANTIE

De belofte van sociale media is dat je bedrijf rechtstreeks relaties kan bouwen met potentiële en huidige klanten. Je merk als hub voor een gemeenschap van leads en klanten. Marketingsbedrijven vragen daar enorme budgetten voor. Maar wees eerlijk: hoeveel van deze ‘branded hub strategieën’ slagen daar uiteindelijk in?

Merken slagen pas als ze de cultuur doorbreken

Merkherkenning en merk-autoriteit in de huidige tijd belangrijker dan ooit. Doelgroepen hebben nu vaak de optie om zich af te melden voor advertenties of om ze te blokkeren, hierdoor werd het voor adverteerders moeilijker en vaak duurder om voor hun merken de bekendheid te verwerven die zijn nodig hebben, om hun marketingstrategieën te laten slagen.

De reis door de verkoopfunnel is warrig maar de principes blijven hetzelfde

De digitale wereld en de offline wereld zijn met elkaar verbonden in een complexe gebruikerservaring langs meerdere kanalen en apparaten. De reis door de verkoopfunnel is niet rechttoe rechtaan in onze gedigitaliseerde wereld. Maar de klassieke marketing principes blijven onveranderd. Het is belangrijk om je advertentiekanalen te diversifiëren, zodat je merk op alle relevante plekken en apparaten aanwezig is.

Advertenties helpen mensen meer te weten te komen over je merk en de producten die je verkoopt. Het continu zien van je advertenties kan ze intrigeren, wat ertoe kan leiden dat zij naar je website klikken, op exact het moment dat zij er zelf klaar voor zijn om de volgende stap door de funnel te zetten.

Door zowel de klassieke marketing principes te respecteren, als de manier waarop mensen tegenwoordig hun apparaten gebruiken, leidt je mensen als een baken door de warrige lijnen van de moderne verkoopreis. Naar het einde van je verkoopfunnel: de plek waar het uiteindelijk allemaal om draait.

Plaats een reactie

Logo Heroes in Marketing definitief

Adres

Heroes in Marketing
Tomkranenburgstraat 140
1602VP, Enkhuizen
(geen bezoekadres)

Telefoonnummer

(+31) 0228 528 445

Social Media