De voordelen van cookieloos adverteren op het open web

//

Menno Rigterink

Er zijn verschillende redenen waarom het beter is om een geautomatiseerde, cookieloze oplossing voor display-advertenties te gebruiken die werkt op het open web in plaats van de ommuurde tuinen van Google en andere grote sociale mediaplatforms.

Ten eerste kan het gebruik van een oplossing zonder cookies ervoor zorgen dat je advertenties privacyvriendelijker zijn, aangezien cookies vaak worden gebruikt om gebruikers op internet te volgen en informatie te verzamelen over hun surfgedrag. Dit kan met name belangrijk zijn als je met gevoelige of persoonlijke gegevens werkt, of als je wilt voorkomen dat je wordt geassocieerd met online tracking en privacykwesties.

Ten tweede kan het gebruik van een cookieloze oplossing ook helpen een breder publiek te bereiken, aangezien veel mensen steeds meer op hun hoede worden om gevolgd te worden en stappen ondernemen om cookies in hun browsers te blokkeren. Door een cookieloze oplossing te gebruiken, kun je ervoor zorgen dat jouw advertenties vaker worden gezien door een breder scala aan gebruikers, ongeacht hun cookie-instellingen.

Ten derde kan het gebruik van een cookieloze oplossing je helpen het “ommuurde tuin”-effect van Google en andere sociale-mediaplatforms te vermijden, waar advertenties alleen worden getoond aan gebruikers binnen hun respectieve ecosystemen. Door een cookieloze oplossing te gebruiken, kun je ervoor zorgen dat jouw advertenties breder worden verspreid over het open web, waardoor je een grotere kans krijgt om potentiële klanten te bereiken die geen gebruik maken van Google of socialemediaplatforms.

Over het algemeen kan het gebruik van een oplossing voor display-advertenties zonder cookies op het open web je helpen ervoor te zorgen dat je advertenties privacyvriendelijker zijn, een breder publiek bereiken en voorkomen dat je wordt beperkt tot de ommuurde tuinen van Google en andere sociale-mediaplatforms.

Plaats een reactie

Logo Heroes in Marketing definitief

Adres

Heroes in Marketing
Tomkranenburgstraat 140
1602VP, Enkhuizen
(geen bezoekadres)

Telefoonnummer

(+31) 0228 528 445

Social Media