Wat is het open internet voor marketeers?

//

Menno Rigterink

Het open internet is nog steeds een mysterie voor marketeers.

Dit is geen verrassing gezien de allesomvattende aard van de term. Het is uitgestrekt en kan het beste worden omschreven als zowel een fundamenteel netwerk als een concept van neutraliteit.

Het zorgt ervoor dat het wereldwijde web vrij is van vooroordelen van breedband serviceproviders die specifieke sites of applicaties kunnen vertragen of blokkeren terwijl ze anderen bevoordelen.

Om enig perspectief te bieden, bestaan ​​ommuurde platforms als geïsoleerde ecosystemen die toegankelijk zijn via het open internet, net als parkeerplaatsen langs de openbare weg.

Deze ommuurde platforms zijn niet verplicht aan dezelfde verwachtingen van neutraliteit te voldoen, aangezien ze eigendom zijn van rechtspersonen die de regels bepalen.

Het open internet is het bindweefsel dat alle ommuurde platforms, websites en hubs met elkaar verbindt terwijl gebruikers van plek naar plek navigeren.

Er zijn bijna 1,2 miljard websites op het open internet, en elke minuut worden er 175 nieuwe gemaakt.

De uitgestrektheid van dit groeiende digitale landschap maakt het moeilijk voor bedrijven om te ontcijferen, wat resulteert in voorzichtigheid bij het toewijzen van budgetten voor marketinginitiatieven.

Adverteren is een genuanceerd proces en heeft een aanzienlijke invloed op de merkreputatie . Hierdoor kan het open internet een zwart gat lijken waarin een merk de controle over zijn verhaal kan verliezen en het risico loopt negatieve merk herinneringen bij zijn publiek achter te laten.

De waarheid is dat het open internet betrouwbaarder, goedkoper en transparanter is dan de ommuurde platforms waar de meeste bedrijven hun budget aan uitgeven.

Er bestaan ​​nu oplossingen om het open web in kaart te brengen, ervoor te zorgen dat het aansluit bij het imago van een merk en de doelgroep, en tegelijkertijd bijzondere merkverhalen te delen die afzonderlijke platforms overstijgen en verbinding maken met de juiste gebruikers op het juiste moment.

Logo Heroes in Marketing definitief

Adres

Heroes in Marketing
Electronweg 3a
1627 LB, Hoorn

Telefoonnummer

(+31) 0228 528 445

Social Media