Wat is publiek met een actieve mindset op het internet?

//

Menno Rigterink

Gebruikers komen om verschillende redenen naar het internet, van werk tot entertainment en alles daartussenin.

Gemiddeld hebben gebruikers op het open internet een veel actievere mentaliteit dan die op sociale mediasites zoals Facebook.

Bijna de helft van de Facebook-gebruikers scrolt gewoon gedachteloos, wat daardoor geen ideale doelgroep is.

Gebruikers gaan naar het open internet wanneer ze specifieke informatie zoeken, meer te weten willen komen over producten of diensten, of van plan zijn een aankoop te doen.

Dit wordt beschreven in de data die voortvloeit uit Facebook dat het open internet betrouwbaarder is dan sociale mediaplatforms.

OpenX Harris poll

Merken zouden deze informatie in hun voordeel moeten gebruiken en meer genuanceerde campagnes moeten ontwikkelen die zinvolle contactpunten genereren op het open internet.

Deze contactpunten hebben de mogelijkheid om gebruikers te bereiken die blijk hebben gegeven van een koopintentie en die actief op zoek zijn naar informatie of oplossingen.

Door campagnes op deze manier in te zetten, maximaliseren bedrijven niet alleen de betrokkenheid op het open internet, maar laten ze ook positieve merk herinneringen achter die campagnes binnen ommuurde platforms kunnen optimaliseren.

Dit komt omdat een diepere merkbekendheid wordt gecreƫerd door middel van campagnes buiten afzonderlijke platforms, die klantervaringen opleveren wanneer ze worden herinnerd aan een bedrijf op Facebook of YouTube.

Logo Heroes in Marketing definitief

Adres

Heroes in Marketing
Electronweg 3a
1627 LB, Hoorn

Telefoonnummer

(+31) 0228 528 445

Social Media