Hoe merken positief worden versterkt op het open internet

//

Menno Rigterink

Of het nu gaat om adverteren in een ommuurde omgeving of op het open internet, met merkverhalen (storytelling) kunnen bedrijven een sterkere band met hun publiek opbouwen.

Deze benadering van marketing is een centrale focus geworden voor enkele van de grootste merken ter wereld, omdat het een merk gedenkwaardig maakt en conversie inspireert door middel van een boeiende missie die resoneert met klanten.

Het probleem met uitsluitend vertrouwen op ommuurde platforms om je merkverhaal over te brengen, is dat je alle tijd van de klant die elders wordt besteed en het vertrouwen dat inherent is aan open internetreclame daardoor mist.

Het zou hetzelfde zijn, als proberen je verhaal in één hoofdstuk te vertellen aan een publiek dat wantrouwend is.

Door open internet advertentiecampagnes kunnen merken beginnen hun bereik te vergroten en impactvolle touch points te creëren die een enkel platform overstijgen. Deze campagnes worden vehikels voor betrokkenheid en creëren een merkverhaal op internet.

Een merkverhaal (brand storytelling)

Het zou inmiddels duidelijk moeten zijn dat internetgebruikers het grootste deel van hun tijd buiten de ommuurde platforms doorbrengen en actief informatie zoeken op het open internet wanneer ze op zoek zijn naar nieuwe producten of diensten om te kopen.

Merken die hier geen notie van nemen, missen een kans om hun betrokkenheid te verdiepen en gedenkwaardige contactpunten te creëren. Deze contactpunten fungeren als een merkverhaal die kan worden getraceerd van site naar platform naar app, een uniek verhaal vertellen en klanten op genuanceerde manieren aanspreken.

Internetgebruikers doorkruisen het web, met verschillende intenties op elke website en elk platform dat ze bezoeken. Een slimme adverteerder gebruikt dit in zijn voordeel door campagnes te maken die aangeven waar en wanneer een klant de advertentie ziet.

Hoewel sommige brede platforms geweldig kunnen zijn voor campagnes voor merkbekendheid bovenaan de trechter, kunnen gerichte branche websites worden gebruikt om klanten uit het midden of einde van de trechter aan te spreken die op zoek zijn naar specifieke informatie of inspiratie om te kopen.

Door het open internet kan het merkverhaal zich in de loop van de tijd ontwikkelen, waardoor klanten gedenkwaardige advertentie-ervaringen krijgen die daadwerkelijk aansluiten bij hun behoefte op dat moment.

Een klant zal veel meer geneigd zijn om betrokken te raken als ze zich het merk herinneren uit een positieve ervaring.

Plaats een reactie

Logo Heroes in Marketing definitief

Adres

Heroes in Marketing
Tomkranenburgstraat 140
1602VP, Enkhuizen
(geen bezoekadres)

Telefoonnummer

(+31) 0228 528 445

Social Media