CPC besparingen |

b2b marketing online

Meer dan 1,5 miljard websites online… Probeer dan maar eens op te vallen. Om echt zichtbaar te zijn, heb je intelligente tactieken nodig en zichtbaarheid op alle schermen.

De daarvoor beschikbare opties in het door Google en Facebook gedomineerde landschap zijn beperkt en duur.

Iemand beïnvloeden om een paar schoenen te kopen vereist een heel andere aanpak dan de omnichannel-marketingstrategie die nodig is om een bedrijf en haar DMU te overtuigen om te investeren in een nieuwe softwaretechnologie.

B2B marketing vereist meer strategie

Vergeleken met impulsaankopen vereist marketing voor doelgerichte aankopen meer onderzoek, reflectie, prijsvergelijkingen, concurrentie analyses en planning.

Door een diepere analyse en begrip van de overwegingen van de doelgroep, zijn bedrijven in staat zijn om de juiste marketingstrategieën te voeren die beter zijn afgestemd op de behoeften en verwachtingen van B2B-doelgroepen.

Zie ook het onderzoek van Harvard, over wat B2B klanten willen in Harvard Business Review

Absoluut!

De prestaties zijn gegarandeerd voor een stijging van 200% van het verkeer, het aantal clicks, of 50% van de Cost Per Click (CPC) van elke Google Ads aankoop (voorheen Google AdWords). Conversies worden aangedreven door de kwaliteit van bestemmingspagina’s en aanbiedingen.

After Search Ads presteren beter dan zoekadvertenties in totale kosten per acquisitie. Soms wel met een gemiddelde CPA-daling van 300% voor bedrijven gericht op weloverwogen koopbeslissingen.

Mensen die weloverwogen aankopen doen onderzoeken en zoeken informatie van verschillende bronnen. Dagen, weken, soms zelfs maanden voordat ze klaar zijn om te kopen. Een bezoeker die de oriënterende fase door is gegaan en klaar is om de koopbeslissing te maken is een bezoeker met een hoge koopintentie.

After Search Ads zetten kopers eerder aan tot actie met intentietriggers langs de hele fase die geïnteresseerde klanten doorlopen tot het moment dat de koopbeslissing wordt gemaakt.

After Search Ads richten zich op de intentie achter een zoekwoord ingevoerd in Google Search en identificeert intentietriggers en versnelt zo het proces naar conversie wanneer Search gebruikers Google verlaten.

 

ReverseAds identificeert specifieke zoekwoordintentie door:

  • Historische zoekopdrachten voor de 12% van de zoekopdrachten buiten Google
  • Exit-points waar consumenten Google verlaten en naar advertentie-uitwisselingen gaan
  • Exit-points waar consumenten sociale platforms verlaten en naar advertentie-uitwisselingen gaan
  • Meer dan 100 actieve gegevenspartnerschappen voor zowel online als offline voor gegevens over recente betrokkenheid van consumenten die aan trefwoorden zijn gekoppeld

Met behulp van A.I. voorspelt ReverseAds het aankooptraject op basis van in Google ingevoerde keywords. After Search Ads spelen in op waar potentiële kopers gaan zijn in plaats van ze te volgen en zorgt dat zij jouw merk zien op elk belangrijk beslispunt.

Met een trackingsysteem zonder cookies. Alleen informatie die relevant is voor de klantreis wordt gebruikt.

Krijg DIRECT VOORDEEL

Je krijgt een vrijblijvend voorstel met voordeel.
Wie zijn wij?
ReverseAds silver partner badge

Heroes in Marketing zijn specialisten en ervaren sales en marketing mensen die bevlogen zijn over de mogelijkheden van het internet. Door continu kennis te delen en de ontwikkelingen te volgen, zorgen wij dat opdrachtgevers online top of mind zijn bij hun doelgroep.

Contact Info
Scroll naar top