Wat is display advertising?

Display-advertenties, of display-marketing, is de algemene term die wordt gebruikt voor visuele advertenties die op internet worden weergegeven. Dit soort advertenties hebben meestal de vorm van afbeeldingen, video’s en zelfs GIF’s.

Waarom display-advertenties gebruiken?

Nu het internetgebruik met de dag toeneemt – er zijn nu wereldwijd meer dan 4,66 miljard internetgebruikers – is het geen verrassing dat internet een van de beste plaatsen is om reclame voor je bedrijf te maken.

Het digitale tijdperk heeft mensen het gemak gegeven om met een paar klikken online te winkelen zonder de deur uit te hoeven. Als gevolg hiervan kan het gebruik van display-advertenties een krachtige manier zijn om je doelgroep te bereiken.

Met onze combinatie van zoekwoorden technologie zoveel voordelen van display-advertenties en als je zeker bent van display-advertenties, heb je de mogelijkheid om je PPC-strategie te transformeren.

Display-advertenties hebben het potentieel om jullie merkbekendheid aanzienlijk te verbeteren dankzij hun opvallende visuele formaat. Met display marketing kun je merkconsistentie en zichtbaarheid versterken, leads koesteren, prestaties volgen en het succes van je andere PPC-activiteiten ondersteunen – om maar een paar voordelen te noemen.

Versterken van merkconsistentie en zichtbaarheid

Mensen zeggen dat een foto meer zegt dan duizend woorden en als het gaat om display-advertenties, zijn we het daar helemaal mee eens.

Een van de dingen die we het leukst vinden aan display-advertenties, is het visuele formaat. Dankzij de weergave-advertentie-indeling kun je creatief aan de slag met kleuren, tekst, video of zelfs audio en rich media. Dit is essentieel voor de zichtbaarheid van je merk en ervoor te zorgen dat uw advertentie opvalt in een positief daglicht.

Door je merk kleurenpalet en stijlgids te gebruiken, kun je advertenties maken die direct herkenbaar zijn (of kunnen worden). Dit zorgt er op zijn beurt voor dat de advertentie opvalt op de pagina waar deze wordt weergegeven en versterkt ook je merkconsistentie.

Zorg voor leads en betrek nieuwe doelgroepen

Display Marketing is een belangrijke advertentiestrategie om leads te koesteren en de conversieratio te verhogen.

Zodra een potentiële klant kennis heeft gemaakt met je producten of diensten, kan een goed geplaatste display-advertentie ook dienen als een goede herinnering die hen aanmoedigt om een aankoop te doen.

Aan de andere kant kun je display-advertenties gebruiken om nieuwe doelgroepen aan te trekken die misschien nog niet bekend zijn met jullie producten of diensten.

De targetingopties met display-advertenties lijken bijna eindeloos, wat betekent dat je zorgvuldige controle kunt uitoefenen over wie je display-advertenties wel en niet te zien krijgt.

Met display-advertenties kun je mensen targeten op basis van onderwerpen, interessecategorieën, plaatsingen, context, demografie of op basis van aangepaste doelgroepinformatie.

Je kunt zelfs voordelige targetingopties creëren op basis van de marketingdoelen. Dit is geweldig om mensen te bereiken die overeenkomen met je ideale doelgroep, en om ervoor te zorgen dat u bestaande klanten of eerdere bezoekers opnieuw aanspreekt.

Door gebruik te maken van de grote verscheidenheid aan targetingopties die worden geboden door display-advertenties, is de kans groter dat je klanten vindt die actief een aankoop willen doen en daarom eerder geneigd zijn om te converteren.

Prestaties van display-advertenties bijhouden
Display-advertenties bieden ook de mogelijkheid om je advertentieprestaties te volgen en te analyseren. Dit betekent dat toekomstige campagnes kunnen worden verfijnd om ze nog succesvoller te maken.

Dankzij de schat aan inzichten die beschikbaar zijn via display-advertenties, weet je op wie je je richt, wanneer en waarom.

Je kunt ook verfijnen waar je advertenties worden weergegeven op basis van de prestaties van de advertentieplaatsingen. Als je merkt dat een bepaalde site ondermaats presteert en advertentiebudget verspilt, kun je deze plaatsing toevoegen aan de lijst met uitsluitingen.

Door een grondig inzicht te krijgen in de prestaties van uw display-advertenties en welke PPC-statistieken je moet bijhouden, kun je weloverwogen beslissingen nemen over toekomstige advertentiecampagnes en de advertentie-uitgaven minimaliseren.

Wat is display marketing: de drie soorten display-advertenties
Bij het ontwikkelen van een display-advertentiecampagne is er een overvloed aan strategieën en formaten voor display-advertenties om uit te kiezen. De meeste van deze advertentie methoden kunnen echter worden gedekt door drie belangrijke strategieën: adverteren op site plaatsing, contextueel adverteren en remarketing.

Deze display marketingstrategieën hebben allemaal hun plaats binnen elke goede digitale marketing campagne, afhankelijk van het stadium van de customer funnel waarop ze zich willen richten. Deze display-advertentieformaten vullen elkaar aan en werken samen om je te helpen uw marketingdoelen te bereiken.

Hier volgt een kort overzicht van elk van de drie overkoepelende strategieën voor display-advertenties:

Advertenties voor site plaatsing
Dit type display-advertenties geeft je (of de marketeer die namens jullie werkt) de controle over waar je de display-advertenties wilt laten verschijnen. Je kunt sites, pagina’s en apps kiezen waarvan uit onderzoek is gebleken dat je doelgroep zich daar bevindt.

Contextuele reclame
Contextueel adverteren is, zoals de naam al doet vermoeden, gebaseerd op context. Dit type display-advertenties zorgt ervoor dat de display-advertenties van uw merk op relevante websites worden geplaatst. Als je bijvoorbeeld een hoteleigenaar bent, worden je display-advertenties weergegeven op reiswebsites, terwijl een kleding adverteerder wordt weergegeven op modeblogs.

Ons algoritme kan verschillende bronnen gebruiken om de context te bepalen, waaronder zoekwoorden, taalkundige paginastructuur, doelgroepgegevens en andere factoren. Als je het hulpprogramma voor zoekwoordplanner gebruikt bij het ontwerpen van je display-advertenties, kun je ervoor zorgen dat jullie advertenties de juiste mensen bereiken.

Display-advertenties zijn een fantastische manier om de naamsbekendheid te vergroten en leads om te zetten in verkopen op een manier die aanpasbaar, persoonlijk en volledig responsief is. Meer weten? Wij vertellen je graag over over onze oplossingen.

Over de auteur