Wees wijs en kom achter die digitale muren vandaan!

Digitale muren zijn een manier voor Big Tech om hun technologie, informatie en gebruikersgegevens af te schermen van externe partijen om zo’n monopolie te vormen.

Adverteerders laten kansen liggen door binnen deze gesloten muren te blijven.

In de advertentie-industrie is het uitwisselen van gebruikersgegevens via cookiesynchronisatie van groot belang om relevante advertenties te tonen en inkomsten te maximaliseren. Helaas maken techgiganten zoals Google, Facebook en Amazon het moeilijker door hun digitale muren hoog te houden.

Deze bedrijven beheersen een groot deel van de digitale advertentie-uitgaven en houden hun gegevens graag voor zichzelf, in tegenstelling tot het open internet dat transparantie en toegang voor iedereen bevordert.

Digitale muren worden gebruikt om een gesloten ecosysteem te behouden en te beheren door mensen binnen het systeem, zonder tussenkomst van andere organisaties.

Hoe anders is het Open Internet

Het open internet streeft naar netneutraliteit, open standaarden, transparantie, het vermijden van internetcensuur en lage toetredingsdrempels, zodat iedereen gemakkelijk toegang heeft tot alle bronnen op het internet en de middelen om ermee te werken.

Het open internet staat voor transparantie en een toegankelijk systeem dat alle bronnen van internet en de middelen om erop te werken gemakkelijk maakt.

Adverteerders laten kansen liggen wanneer zij niet adverteren op het open internet, vanwege de beperkte toegang tot gebruikersgegevens en de beperkte mogelijkheden om hun advertenties te targetten. Daar komt bij dat Facebook en Google met een biedsysteem werken wat altijd duurder uitkomt.

Voor adverteerders is het op die manier moeilijker om relevante advertenties te tonen en inkomsten te maximaliseren. Adverteerders die niet op het open internet adverteren, worden beperkt in hun bereik en in de mogelijkheid om zich met hun advertenties op de juiste doelgroepen te richten. En dat is een gemiste kans.

Vraag vrijblijvend een op maat gemaakt voorstel aan over deze advertentieoplossing, dan komen we graag met je in gesprek.

Over de auteur