De beperkingen van tech giganten Facebook, Google en Amazon

70% van het advertentiebudget wordt besteed binnen de inlogmuren van Facebook, Google en Amazon.

Op het eerste gezicht zou dit logisch zijn gezien de bekendheid van deze platforms, maar als je ziet waar gebruikers het grootste deel van hun tijd doorbrengen, is deze statistiek contra-intuïtief. 

Het bestaan ​​van deze “muren” is bedoeld om de organisatie binnenin te beschermen en te versterken, en niet om de platform deelnemers te helpen.

Gebruikers laten hun gegevens verzamelen en verkopen. Adverteerders geven te veel uit aan campagnes die niet transparant zijn.

Iedereen vertrouwt erop dat het platform advertenties optimaliseert en personaliseert zonder gegevens in gevaar te brengen of concurrentievoordelen te bieden.

Helaas wordt er aantoonbaar niet in overeenstemming met deze verwachtingen gewerkt.

Geen transparantie

Twee van de drie grootste ommuurde platforms, Facebook en Google, genereren het grootste deel van hun inkomsten via advertenties.

In 2021 bedroegen de totale inkomsten van Google $ 256,73 miljard en de advertentie-inkomsten van Facebook $ 114,93 miljard.

Dit kan grotendeels worden toegeschreven aan de waarde van de tijd die wordt besteed aan deze gratis te gebruiken platforms.

Gebruikers van deze platforms zijn het product geworden dat aan adverteerders wordt verkocht, omdat gegevens worden verzameld en geld wordt verdiend binnen de ommuurde platforms.

Er is geen transparantie over hoe de gegevens worden gebruikt en hoe de algoritmen doelgroepen kiezen om advertenties weer te geven.

Deze ommuurde platforms beginnen veel meer op zwarte dozen te lijken als je je realiseert hoeveel erin wordt uitgegeven en het gebrek aan informatie die ze in ruil daarvoor delen.

Omdat geld wordt ingezet voor campagnes op verschillende platforms, krijgen adverteerders heel weinig inzicht in hun klanten.

Er is geen duidelijkheid over de prestaties van campagnes, wat resulteert in een wazig beeld van klanten ondanks bestaande betrokkenheid.

Marketeers geven zelfs aan dat het halen van inzichten uit ommuurde platforms één van hun grootste uitdagingen is.

Vraag vrijblijvend een op maat gemaakt voorstel aan over deze advertentieoplossing, dan komen we graag met je in gesprek.

Over de auteur